Retor a l'inici Exposicó anar a Repressió Exili Enllaços
Camp de concentració d’Argelers
 

Data d’obertura: 7 de febrer de 1939
Ubicat a: Argelers, a la regió del Llenguadoc - Rosselló (França)
Descripció: “El camp d’Argelers era una immensa platja envoltada de reixes de filferro per tres costats, exceptuant la part est, per on s’estenia la Mediterrània. Sense cap altra construcció, només hi havia unes divisions internes, en forma de grans rectangles d’una hectàrea, també envoltats de reixes de filferro, que eren les subdivisions del camp i que havien d’allotjar 1.500 homes cadascuna.
Res, no hi havia res més, ni barracons, ni latrines, ni punts d’aigua potable, només la sorra de la platja i el mar al davant.
(...)
Finalment, tot i que la llista de mancances podria ser infinita, perquè a Argelers no hi havia res més que sorra i tanques de filferro, les autoritats franceses sí que havien previst la necessitat d’una infraestructura sanitària per atendre els ferits que hi podien arribar. Aquest servei estava format per cinc grans tendes que tenien un metge i cinc infermeres.”
Informació: Després d’una setmana d’entrar en funcionament, al camp ja hi havia 100.000 interns.

 
pixel

TARGARINS INGRESSATS AL CAMP DE CONCENTRACIÓ
d'Argelers

Cornadó, Teresina
Casamitjana, ?
Colell Fustagueras, Francesc
Colell Fustagueras, Isidre
Marsinyach Sunyé, Esteve
Obach Castellà, Jaume
Orobitg Carné, Norbert
Pereña Reixachs, Samuel
Pomés Marsal, Tomàs
Pujol Ballesté, Modest
Real Lloses, Josep
Sala Fabregat, Josep
 

 

Dades extretes de “Els camps de refugiats. La Guerra Civil: balanç final” D’Argelers a el Barcarès. David Tormo. Edicions 62. 2006.