Retor a l'origen Exposicó anar a Repressió Anar al mapa d'exili Enllaços
Foguet Doll, Antoni
Tàrrega

ITINERARI:
Tàrrega - Camp de concentració d’Argelers (França) - Montagnac - Camp de concentració de Sant Cebrià [Saint-Cyprien] (França) - Dunkerque - Stalag de Hohenstein I-B - Camp d’extermini de Mauthausen (Àustria)
Dades extretes de l’Arxiu Nacional de Catalunya/ Font oral: Núria Foguet/ Bermejo, Benito i Checa, Sandra: Libro Memorial. Españoles deportados a los campos nazis (1940-1945), Madrid, 2006, Ministerio de Cultura.

Ofici: contable

1939
S’exilia a França i ingressa al Camp de concentració d’Argelers (ANC21 - ANC22).

Ingressa en una Companyia de Treballadors Estrangers dins de les files de l’exèrcit francès, sent destinat a Montagnac.

1940
Ingressa al camp de concentració de Sant Cebrià [Saint-Cyprien]. Surt del camp per anar a lluitar amb l’exèrcit francès contra els alemanys. A Dunkerque és fet pres per l’exèrcit alemany i traslladat a l’stalag I-B (presó al front de guerra) a Hohenstein.

9 d’agost. És deportat al camp d’extermini de Mauthausen (Àustria) on se li dóna com a primer número de matrícula el 3601.

1941
24 de gener. Ingressa al camp de Gusen, un camp satèl·lit de Mauthausen, on les condicions eren molt més dures que al camp central. A Gusen hi eren internats els més febles amb la intenció d’aniquilar-los mitjançant el treball.

9 de desembre. Mor al camp d’extermini de Mauthausen al subcamp de Gusen.

foguetp

Antoni Foguet Doll
Font: Col.lecció Familiar de Núria Foguet Doll