anar a l'inici anar a exposició anar a Repressió Exili anar a enllaços

MAPA DE L’EXILI

Durant la dictadura franquista molts targarins i targarines van decidir exiliar-se per por a ésser represaliats pel nou règim.

En aquest mapa es poden veure els diferents destins dels ciutadans de Tàrrega que van haver d’exiliar-se: exili interior (punts verds), camps de concentració francesos (punts negres), stalags (punts taronges), camps d’extermini nazi (punts blaus), altres punts d’exili van ésser ciutats franceses, Andorra o el continent americà (punts vermells). També hi ha persones que van creuar la frontera pirinaica, però desconeixem el seu destí, es pot accedir a l’historial d’aquestes persones clicant damunt la línia vermella que recórre la frontera francesa. En els altres casos, per tal d’accedir a la fitxa de cada punt d’exili només cal passar el cursor per sobre de cada punt del mapa i  si hi feu clic s'obra la fitxa del lloc en concret.

Un cop dins de cada fitxa dels diferents punts d’exili (camps de concentració francesos, camps d’extermini nazi…) també es pot clicar damunt del nom d’algunes persones i accedir al seu historial i als diferents documents vinculats a aquella persona.

Sota del mapa hi ha el llistat dels diferents punts d’exili, si hi passeu per sobre i hi feu clic també podreu accedir a la fitxa de cada destí d’exili i dels exiliats.

Logos