<
Retor a l'inici Exposicó Repressió Exili Enllaços
Presó Central de Dones de Les Balears
 

Ubicada a la província de: Mallorca
Informació: La presó de dones de les Balears es deia Can Sales i l'historiador David Ginard explica que hi va arribar a haver un miler de dones tancades, moltes d'elles deportades de diferents punts de l'estat, especialment del País Basc.
Joana Maria Roque, en el seu llibre “Mestres republicanes depurades a les Balears: la foscor del pensament, la crueltat de les sancions” ens descriu Can Sales de la següent manera:
"...A Can Sales, centenars de dones esperaven un destí incert. Les arbitràries acusacions contra moltes d'elles sovint eren tenir un marit, un pare o un germà identificat amb sindicats o partits polítics. Segons el Diccionari Vermell de Llorenç Capellà, almenys 11 dones varen ser afusellades a Mallorca, encara que el mateix autor explica que potser l'inventari sigui incomplet..."

pixel
TARGARINS INGRESSATS A LA PRESÓ
Central de Dones de Les Balears
Pedró Cubells, Maria  

 

Dades extretes de www.memoriadelesilles.org "Mestres republicanes depurades a les Balears: la foscor del pensament, la crueltat de les sancions.” de Joana Maria Roque. PISSARRA. Revista d'ensenyament de les Illes.Núm. 117. Setembre-octubre de 2004